Різдв'яні читання

Учні Роганського академічного ліцею взяли участь у 23 міжнародній науково-практичній конференції «Різдвяні читання», що традиційно організовується ХНУ ім. В.Н.Каразіна у співпраці з Неурядовою організацією «OneEurope» (Німеччина), науковим товариством «НАРТЕКС», КЗ «Школа мистецтв Харкiвської мiської ради».

Цьогоріч до заходу долучилися 60 учасників із 7 областей України.
«Елітні» учні із Донецької, Луганської, Харківської, Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Сумської областей ділилися своїми науковими звершеннями перед викладачами провідних вищих навчальних закладів Харкова.

Доведено, що людина існує доти, доки не перестає думати та відкривати щось нове. Нині старшокласники, а в майбутньому молоді науковці, познайомили зі своїми дослідженнями в різних галузях знань. Згідно з програмою конференції, відбулися засідання таких секцій: всесвітньої історії, історії України, археології, краєзнавства, літературознавства та мовознавства, фізики й математики, комп’ютерних і технічних наук, соціології та педагогіки, філософії, релігієзнавства і культурології, природничих наук.

Учні нашого ліцею Іван Александров (9й клас) та Михайло Непран (10й клас) виступили в секціях «Природничі науки» й «Літературознавство та мовознавство».

Конференція стала справжнім науковим святом для школярів, відкривши їм шлях до університетської науки. Сучасне суспільство потребує від шкільної освіти підготовки молоді, здатної відповідати на виклики часу. Співпраця закладів вищої освіти і школи, науково-дослідницька діяльність учнів – це один з шляхів перебудови роботи шкільних закладів в умовах оновлення освітньої парадигми в Україні.

Переконані, що в майбутньому напрацювання наших молодих науковців зможуть наблизити перемогу нашої держави.
/Files/images/2024/20240130_rk/Непран Михайло.jpg
/Files/images/2024/20240130_rk/александров наш2.jpg
/Files/images/2024/20240130_rk/різдвяні читання 2.jpg
/Files/images/2024/20240130_rk/різдвяні читання 1.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 55