Ангели не вмирають

20 лютого є днем шанування героїв Небесної сотні і присвячене пам'яті та визнанню мужності та жертовності учасників Революції Гідності, які загинули в боротьбі за свободу та демократію у 2014 році на Майдані Незалежності в Києві. Жертви Небесної сотні віддали своє життя, виступаючи проти корупції, авторитаризму та порушень прав людини. Їхня самопожертва та відданість ідеалам стали невід'ємною частиною національної ідентичності України, спонукали до перегляду та переоцінки політичних, соціальних та економічних процесів в країні, надихнули мільйони людей не лише в Україні, але й у всьому світі. Внесок героїв Небесної сотні став символом боротьби за справедливість та демократію і визначив вибір України на шляху до європейської інтеграції.

Школа відіграє надзвичайно важливу роль у формуванні свідомості молодого покоління та передачі цінностей, серед яких важливе місце займають історія, громадянська освіта та патріотизм. Збереження та поширення пам'яті про події, які сформували національну ідентичність, такі як події на Майдані та внесок Небесної сотні, є надзвичайно важливим завданням для освітніх закладів.

Ідея створення відео про подвиг ангелів Небесної сотні належить учнівському самоврядуванню старшокласників. Вона стала можливістю для учнів висловити свою повагу та вдячність за жертовність та мужність учасників Небесної сотні. Відеоролик, у якому діти згадують трагічні моменти історії – розстріляний Майдан та його нескорених героїв, є своєрідним інструментом для поширення важливої інформації та виховання патріотизму серед учнівської громади.

Паперові ангелочки, які на майстер-класі власноруч виготовляли учні початкових і середніх класів, також мають велике символічне значення в контексті вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні та подій на Майдані в Україні. А ще символізують дитячу надію на краще майбутнє та мир, про який ми всі мріємо. А ще є частиною Всесвітньої тихої акції "Ангели пам’яті", десять років тому ініціювала українська співачка та громадська діячка Анжеліка Рудницька й "Територія А". Долучаються до тихої акції у Німеччині, Ірландії, Фінляндії, Греції, США, Туреччині та Великій Британії.

Пам'ять про "Небесну сотню" надихає не тільки українське суспільство, а й усе людство, на збереження і закріплення досягнутого прогресу у зміцненні демократії та захисті прав людини.
Ангели, які тримають небо (День Героїв Небесної Сотні 2024) | Роганський академічний ліцей
Кiлькiсть переглядiв: 27