День рідної мови 2024

іжнародний День рідної мови – подія, яку відзначають щороку 21 лютого.

Мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини. Вона не просто засіб спілкування, а історія народу, його світогляд. Вона є найсильнішим інструментом збереження і розвитку матеріального й духовного спадку.

Мелодійна та неповторна українська мова ввібрала в себе гомін лісів, полів, рік і морів землі нашої. Її слова переткані вишневим цвітом, барвінком, калиною.

В цей день у нашому ліцеї класні керівники провели виховні години, які були спрямовані на спонукання дітей більше дізнаватися про життєпис української мови, виховання патріотизму, любові до рідної мови, поваги до народної мудрості, шанобливого ставлення до історичних постатей. В бібліотеці була проведена виставка літератури сучасних письменників, які розвивають нашу культуру. Також діти з великим задоволенням взяли участь у конкурсі читачів та четверо учнів отримали перемогу.

Рідна мова – найважливіший засіб патріотичного виховання. Мова є основою духовного багатства народу та інтелектуального потенціалу, найвагоміше надбання кожної окремої людини і найбільша суспільна цінність. Вона була і є важливою сферою впливу на національну свідомість молоді, ідентифікаційним кодом нації. Розуміння дітьми процесу повернення до рідних коренів, витоків українства, національного самоствердження і саморозвитку вже є проявом патріотизму.

Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов, стільки разів ти людина. Але впевнено можна стверджувати, що без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною власного народу, його історії та культури.

Тож бажаємо всім українцям плекати рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну й українців.

День рідної мови 2024 | Роганський академічний ліцей

Кiлькiсть переглядiв: 32