День учнівського самоврядування

День вчителя, офіційно відомий як День працівників освіти, неофіційно залишається Днем вчителя. Це свято в Україні щороку відзначається у першу неділю жовтня. Зазвичай, школярі готують привітання для своїх вчителів напередодні свята, в останній робочий день перед святом. І це може бути будь-яка дата, щороку різна.

Проте, всесвітнє свято вчителів, або World Teachers' Day, святкують 5 жовтня. Перший раз День вчителя був відзначений у 1947 році в невеликій школі міста Сан-Пауло, Бразилія. Однак національне визнання цього свята в Бразилії настало лише через 16 років, у 1963 році.

Професія вчителя - це дуже цікава і водночас складна сфера, яка стикається з багатьма проблемами, такими як недостатня оцінка роботи вчителя. Однак вчителі відіграють важливу роль у формуванні майбутнього суспільства, передаючи знання та навички наступним поколінням, і вони заслуговують на повагу та визнання за свою важливу роботу. Та багато молодих людей хочуть бути вчителями, відчуваючи поклик серця…

Саме в це професійне свято ВЧИТЕЛЯ старшокласники Роганського академічного ліцею, вирішили перевірити на собі особисто всі переваги і, можливо, недоліки та складнощі цієї професії: вирішили хоч на день стати вчителями.

До цього дня уся учнівська родинастаранно готувалася, продумували все до останньої дрібниці, аби цей деньстав цікавим та надзвичайним.Як завжди, у період підготовки до Дня учнівського самоврядування, були розподілені доручення між усімалідерами, аби кожний чітко знав свою роль.

Обов’язки директора школи виконував Антонов Антон - учень 10 класу,голова департаменту освіти учнівського самоврядування;
заступником директора з виховноїроботив цей день був Єгоров Руслан- учень 11 класу, президент ради учнівського самоврядування;
обов’язки заступника директора з навчально-виховноїроботи молодшої школи виконував - Гієнко Олександр - учень 10 класу, голова департаменту охорони здоров’я;
обов’язки заступника директора з навчально-виховноїроботи старшої школи виконувала Жолудь Ірина - учениця 11 класу, голова департаменту культури та мистецтва учнівського самоврядування «Ритм».
Інші учні 10-11 класів взяли обов'язки вчителів та класних керівників.

Програма дня була насиченою та цікавою. Оскільки навчання відбувається у дистанційному форматі, то учні старшої школи проводили уроки онлайн, та побували не тільки у ролівчителів, а і класних керівників та адміністрації закладу. Виконуючи ці обов’язки, діти відчули,наскільки відповідальна та нелегка вчительська праця.

Цей день приніс багато позитивних вражень та емоцій для учнів та учителів, адже кожен зміг проявити себе в улюбленій справі.

/Files/images/2023/dusv_5j/photo_2023-10-05_20-17-12.jpg

/Files/images/2023/dusv_5j/photo_2023-10-05_20-17-36.jpg

/Files/images/2023/dusv_5j/photo_2023-10-05_20-17-52.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 79