Наші змістовні осінні канікули: майстер- класи (частина 1)

Під час осінніх канікул Роганський академічний ліцей з великою радістю вітав своїх шановних учнів на безлічі захоплюючих і надзвичайно різноманітних творчих майстер-класах. Під час проведення цих заходів, наші діти мали чудову можливість вдосконалювати свої навички, отримувати нові цінні знання, а також відкривати для себе нові захоплюючі галузі інтересів, що сприяло покращенню їхнього психоемоційного стану та психологічної гармонії. Усі майстер-класи орієнтовані на досягнення цих важливих цілей, а також на підтримку загального розвитку наших учнів. Надаючи їм можливість розкрити свій неймовірний потенціал та відкрити нові захоплюючі горизонти у світі творчості та освіти, ми прагнемо створити умови для вирощування та розвитку справжніх лідерів майбутнього.

Як це відбувалося? Було складено розклад з назвами майстер-класів та учні долучалися онлайн до тих, які їм були цікаві. А один майстер-клас провели офлайн. Отже, про кожен з цих майстер-класів детальніше.

Деякі діти обрали оригамі… Це надзвичайно цікаве давньокитайське мистецтво, що передбачає послідовне складання різноманітних фігурок шляхом загинання паперу за певними принципами. Чому саме його? Чим зацікавило? А тому, що оригамі схоже на фокус – зі звичайного паперового аркуша за кілька хвилин народжується чудова фігурка, чи то тваринка, чи квіточка, чи, в нашому випадку, колосок пшениці, що учні із задоволенням виготовляли з думками про мир та злагоду на нашій рідній землі. Складання фігурок оригамі — захоплива забавка для людей різного віку, особливо корисне це заняття для дітей. Адже у процесі такої творчості у дітей одразу активно залучені обидві півкулі головного мозку, що прискорює його розвиток.

/Files/images/2023/osnn_kankuli_2023/Зображення13.png

/Files/images/2023/osnn_kankuli_2023/Зображення14.png

На майстер-класі із плетіння браслетів зі стрічок учні мали нагоду не тільки добре розвинути та пропрацювати дрібну моторику, але і поспілкуватися один з одним. Так як для плетіння ми обрали жовті та блакитні кольори, що символізують український прапор, тож і діти своє спілкування спрямували на розмови про мирне минуле, сьогоднішній біль, надії та сподівання, що скоро все мине, що буде мир на Україні. За розмовами непомітно сплив час та руками дітей були створені патріотичні браслети, що несуть у собі тепло щирих сердець та позитивну енергію. Завдяки чому такі вироби можуть стати прекрасними оберегами. Тому учні вирішили подарувати ці браслети, саме як обереги, нашим захисникам, що наразі боронять нашу країну, і завдяки яким ми всі можемо спати в своїх домівках, навчатися і просто жити. Тож по завершенню майстер-класу ліцеїсти зробили ще й добру справу.

/Files/images/2023/osnn_kankuli_2023/Зображення12.png

Ще одним дуже цікавим та змістовним заходом на канікулах став майстер-клас з риторики та ораторського мистецтва. Риторика - це мистецтво правильно і красиво висловлювати свої думки. Вона близька до ораторського мистецтва з тією різницею, що останнє покликане ще й переконати людину в чомусь, довести правильність своїх думок. Гарна мова, що приходить з вивченням риторики, потрібна кожній людині, а ораторське мистецтво - тим, кому дійсно важливо показувати людям, наскільки вірна її точка зору.

Цей тренінг дав можливість нашим учням ознайомитися з основними прийомами риторики, освоїти базові техніки та правила публічних виступів та промов, розширити свій словниковий запас, навчитися влучно та послідовно висловлювати свої думки.

Діти мали прекрасну нагоду спробувати себе в мистецтві публічного виступу. Виступаючи один перед одним, вони набували більшої впевненості у собі і своїх словах, отримали багато приємних вражень.

/Files/images/2023/osnn_kankuli_2023/Зображення9.png

Кiлькiсть переглядiв: 89