Парламентський урок від Освітнього центру Верховної Ради України

23 лютого учнівська та вчительська спільнота КЗ «Роганський академічний ліцей» долучилася до наймасштабнішого парламентського уроку (до других роковин повномасштабного вторгнення рф на території України) від команди Освітнього центру Верховної Ради України.

У заході взяла участь 31 тисяча учнів та студентів.

Метою заходу було об’єднати українців, дати змогу молодому поколінню дізнатися про подвиги та звитягу Українського війська від часів Київської Русі до сьогодення, познайомитися із представниками сучасних бойових підрозділів, названих на честь славетних Героїв та битв, а також взяти участь у парламентській вікторині й позмагатися за головний приз.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, відкриваючи зустріч, наголосив на тому, що діти мають змогу здобувати знання завдяки героям, які віддано та мужньо захищають кордони нашої незламної Батьківщини.

Далі учні могли згадати величні історичні постаті, завдяки яким наша держава розвивалася та зміцнювалася від часів Київської Русі і дотепер: князі Святослав та Роман Мстиславович, Данило Галицький, князь Вітовт, Костянтин Острозький, Богдан Хмельницький, Іван Сірко, Михайло Білинський… і Дмитро Коцюбайло, Олександр Мацієвський, 14 механізована бригада ЗСУ, 24 окрема механізована бригада ЗСУ ( у якій, до речі, служив свого часу Валерій Залужний), 40 окрема артилерійська бригада ЗСУ, 30 окрема механізована бригада, 72 окрема механізована бригада імені Чорних запорожців… Цей перелік можна продовжувати безкінечно.

Саме українські воїни захищали нас у боях за Лиман, Лисичанськ, Донецький аеропорт, Харків, Балаклію, Соледар, Бахмут… Недарма кажуть, що герої живуть серед нас. Усі учасники заходу змогли почути звернення від наших воїнів. Усі вони, не задумуючись, пішли захищати свою Батьківщину, свою домівку, маму, дружину, дитину… Думки про рідних мотивують та надихають. Герої говорять: «Справедливість, правда і світло на нашому боці. Ми на своїй землі! Нам є кого захищати. Україна приречена на ПЕРЕМОГУ». А кожен з нас повинен пишатися тим, що є частиною спільноти українців - великого незламного народу.

Родзинкою заходу була цікава та пізнавальна вікторина, до якої долучилися 1400 учнів. Треба було не лише правильно, а й швидко відповісти на 10 запитань.

Приємно, що учні нашого ліцею Орос В.(8-а), Макєєв Я., Хромов П. (8-б), Псюрник А.(10 клас) показали гарні знання з теми.
Кiлькiсть переглядiв: 51