День українського добровольця: щира вдячність від Роганського академічного ліцею!

Не так давно українці почали відзначати ще одне не менш важливе військове свято – День українського добровольця. З початком повномасштабного вторгнення ця дата стала ще важливішою для кожного, хто причетний до нашого війська.

Це свято в Україні відзначається 14 березня. Дата була обрана не випадково: цього дня у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Військові патріоти України по всій країні в найкоротші терміни відкривали буквально імпровізовані, життєво необхідні для збереження держави Україна, підготовчі навчальні центри. Перед військкоматами створювалися величезні черги, приводилася в бойову готовність техніка, налагоджувалися логістичні шляхи постачання... На той страшний, гіркий час, саме добровольці першими виступили проти агресора, зіткнувшись з російськими силами ССО, ГРУ і ФСБ лицем до лиця. Завдяки їх завзяттю, силі, бойовому духу, агресор став стрімко втрачати ініціативу, і території східної України потроху звільнялися. Це все дало той цінний та необхідних час для нашої армії організувати ефективну систему та лінію оборони.

День українського добровольця приурочений до вшанування внеску добровольців у захист незалежності та територіальної цілісності України, а також визнання їхньої самовідданої праці на благо країни. Це день вшанування та підтримки тих, хто волонтерськими зусиллями допомагає в армійських справах, медичній, гуманітарній допомозі та інших сферах. Це також день вшанування пам'яті тих, хто віддав життя у боротьбі за мир та свободу країни.

Учні Роганського академічного ліцею вітають усіх добровольців зі святом. Справжні добровольці відзначаються своєю відданістю, самовідданістю та готовністю служити для благо своєї країни та її майбутнього. Нехай їхні зусилля будуть завжди визнаними.

Зичимо усім добровольцям здоров'я, миру та наснаги у їхніх благородних справах.
Кiлькiсть переглядiв: 29